V obci Dlhé nad Cirochou pokračujú vo výstavbe nového mosta

17.10.2007 Snina

Dlhé nad Cirochou 17. októbra (TASR) - Práce na výstavbe nového mosta, ktorý nahradí starý z predvojnových čias, pokračujú v rámci projektu s nákladmi 99,5 milióna Sk v obci Dlhé nad Cirochou v Sninskom okrese.
Z tohtoročných plánovaných 25,5 milióna preinvestovali na výstavbe mosta doposiaľ 21,5 milióna Sk. \"Výstavba nového mosta, ktorý rastie asi 50 metrov od pôvodného, bola a je nevyhnutná z hľadiska bezpečnosti cestnej premávky, \" uviedol dnes pre TASR starosta obce Ján Kniž. Dodal, že starý most prešiel rekonštrukciou v povojnových časoch minulého storočia a v súčasnosti sa zo spodnej časti už rozsypával. Nový most sprejazdnia v polovici budúceho roka.
Súčasťou trojročného projektu je aj výstavba povrchovej kanalizácie a chodníkov. V týchto akciách budú pokračovať až po dokončení mosta.
V obci s 2 113 obyvateľmi pokračuje tiež dokončenie splaškovej kanalizácie s rozpočtovým nákladom vyše 6 miliónov Sk. V tomto roku ukončia asi 3 kilometre odpadovej kanalizácie. \"V rámci ďalšej etapy je potrebné vybudovať ešte asi 9 kilometrov kanála, potom budeme môcť povedať, že máme celú obec napojenú na kanalizáciu a čistiareň odpadových vôd, \" doplnil starosta. Nová ČOV s celkovými nákladmi 12,5 milióna Sk začala obyvateľom Dlhej nad Cirochou slúžiť v skúšobnej prevádzke už v máji minulého roka.
Celkový spomínaný projekt majú v obci ukončiť v auguste 2009. Hlavným investorom stavby je Slovenská správa ciest - investorský útvar.
 

Vyberte región